HAARVERLIES

Haaruitval

Haaruitval of ook wel alopecie in het Latijn is het verliezen van hoofdhaar meer dan gemiddeld wat normaal is per dag.

Een gemiddelde mens verliest ongeveer 90 tot 100 haren in een dag, maar deze verloren haren zijn geen zichtbare verliezen want het zelfde aantal groeit er per dag ook weer bij.

Maar zijn de verloren aantal haren groter dan de aantal die er weer aangroeien dan pas kan je van haaruitval of haarverlies spreken. Dit is dan terug te zien doordat de haardos dunner en dunner aan het worden is. En als dit lang genoeg doorgaat dan zullen uiteindelijk kale plekken onstaan op het hoofd. Meestal begint het met de inhammen voor die steeds meer en meer naar achter bewegen en of achter op het hoofd rond de kruin is ook een veel voorkomende plek.

Hoe komt haaruitval

De meest voorkomende reden voor haaruitval is genetisch bepaald. De erfelijke genen die worden door gegeven van ouder op kind. Hormonen die niet in ballans zijn. Te veel van het DHT ( di hydro testosteron ) zorgt voor een vesnelde haarverlies proces. Bij een kleiner gedeelte zorgt de nodige stress en vermoeidheid ook voor haaruitval. En bij een nog kleinere groep mensen kan roken, slecht eten of een bijwerking van een medicijn of behandeling de oorzaak zijn.

HAARUITVAL STOPPEN

1ste optie tegen haaruitval

Bij de mannen kan het haaruitval direct stoppen Dan moet u uw DHT hormoon gehalte terug dringen (een te hoge di Hydro testosteron) en dit kan alleen bij de mannen door dagelijks een 1mg finasteride pil in te nemen. En bij de vrouwen 5mg finasteride pil . Het zal het proces van het haaruitval direct stoppen, maar het zal niet voor nieuwe haargroei zorgen. De finasteride is goed te combineren met fully hair building fibers. Alleen kan de finasteride bijwerkingen hebben. De meeste bijwerkingen komen voor bij 1 tot 7 % van de gebruikers. Dat zijn een lage libido, vermoeidheid, agressief, slecht humeur , uitblijven van ejaculatie. Deze zullen wel gelijk verdwijnen zodra u stopt met het medicijn. Maar bij 1,1 tot 15% van de gebruikers van finasteride komt het zelfs voor dat de man onvruchtbaar kan worden. Dus als u nog een kinderwens heeft word het afgeraden. De finasteride moet u wel altijd blijven nemen want zodra u 3 tot 6 maanden bent gestopt, dan zal het haaruitval proces weer opgang komen en de behaalde resultaten raken verloren. Als u de 1mg finasteride pil een paar keer vergeet dan zal het geen echte gevolgen hebben voor het haarverlies proces. Maar u mag dan niet meerdere pillen in 1 dag tegelijk nemen. U dient dan weer gewoon het op te pakken waar u gebleven was 1 pil per dag.

2e optie tegen haaruitval

Minoxidil 5% liquid of foam zorgt ervoor dat het haaruitval stopt maar het stimuleert ook nieuwe haar groei bij mannen en bij vrouwen , maar voor vrouwen word minoxidil 2% aangeraden . Het moet 2 x per dag op het hoofd aangebracht worden. Zorg dat u wel alleen op de gewenste plekken druppelt en niet het gebied erom heen, want anders stimuleert u de verkeerde plekken voor haargroei. De eerste resultaten beginnen al tussen 8 en 16 weken. Maar het echte eind resultaat is pas na 12 maanden. U zult u haardos bijna altijd verdubbelen. En in sommige gevallen meer dan dat. Ook bij minoxidil is het niet gewenst te stoppen. Omdat de behaalde winsten weer verloren gaan. De eerste 12 maanden dient u het 1 x in de ochtend en 1 x in de avond aan te brengen. Na 12 maanden is 1x per dag voldoende.

HAARUITVAL CAMOUFLEREN

1ste optie Fully hair building fibers

De oplossing voor de kalige plekken op uw hoofd en voor uw dunner wordend hoofdhaar. Het is een keratine vezel (poeder) die te verkrijgen is in 10 verschillende kleuren. De vezels hechten zich aan de haren die er nog wel zijn. Dus op een hoofd oppervlakte waar totaal geen haar aanwezig is, zal dit niet de gewenste (resultaat) look geven. Het is alleen geschikt voor hoofd oppervlaktes waar nog wel wat haar aanwezig is en waar de hair building fibers (haarvezels) zich aan kunnen hechten. Fully hair fibers geeft u een volle en dikker uitziende kapsel in 30 seconden.

2e  optie haartransplantatie

Een haartransplantatie is een behandeling om de haren van een donergebied (meestal van het achterhoofd ) te verplaatsen naar elders op het hoofd . Naar waar de patient het nodig vind. Het word toegepast bij hoofd, baard en wenkbrouwen. Het is een dure en grote behandeling, Maar wel een effectieve oplossing. Als u helemaal kaal bent, Dan raden wij u aan om een haartrantplantatie te doen en te beginnen met een haarlijn. Zodra er wat haren aanwezig zijn, dan kunt u het haar dikker en voller uit laten zien met fully hair fibers en dan is uw haaruitval probleem opgelost.

3e optie pruik/haarstuk /haarwerk

Een pruik , haarstuk of haarwerk is een stuk kunstmatig hoofdhaar. dat je op je hoofd draagt en wat een illusie wekt dat van een echte haardos. Er zijn verschillende materialen waar het van gemaakt kan zijn . Voorbeelden zijn : van syntetisch haar, paardenhaar of echt haar dat vele malen meer geld kost. Er zijn gelukkig wel een aantal haaruitval oplossingen.